dinsdag, 29. september 2020 - 21:51 Update: 29-09-2020 22:04

Voor 5 miljoen euro aan beslag gelegd in onderzoek naar hennepkwekerij Oss

hennepkwekerij-geel-licht
Foto: Politie
Oss

Vorig jaar trof de politie een hennepkwekerij aan in een pand aan de Oude Molenstraat in Oss. Ruim 1000 hennepplanten stonden daar verdeeld over drie verschillende ruimtes. Verder onderzoek naar de hennepkwekerij volgde.

Twee Ossenaren

'Onder andere sporenonderzoek in de kweekruimtes leidde de recherche naar twee Ossenaren, een 45-jarige man en een 28-jarige vrouw. Zij werden begin september op het politiebureau verhoord', zo meldt de politie dinsdag. 

Derde verdachte

Verder onderzoek bracht ook een derde verdachte in beeld. Een 52-jarige Osse ondernemer werd 8 september aangehouden en verhoord. Na zijn verhoor werd hij in vrijheid gesteld, maar bleef wel verdachte in de zaak.

Beslaglegging

De rechter-commissaris heeft besloten om zowel bij de 45-jarige als de 52-jarige man conservatoir beslag te leggen voor een bedrag van maximaal €2.500.000. Dit zorgde eerder al voor een beslaglegging op een koopwoning van de 45-jarige verdachte. Vandaag werd er bij de 52-jarige ondernemer beslag gelegd op 13 panden en verschillende rekeningen en levensverzekeringen. Het onderzoek loopt nog en nieuwe aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: