vrijdag, 2. oktober 2020 - 11:27 Update: 02-10-2020 11:37

Man gooit hamer door ruit politieauto, glasscherf in oog agente

hamer-klauw-lucht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hilversum

Een agent heeft dinsdagavond een glasscherf in haar oog gekregen toen waarschijnlijk een man een hamer door de ruit van een politie auto gooide. Dit meldt de politie vrijdag.

Harde klap

Tijdens een surveillance staan twee medewerkers van de politie op de Groest te praten met een aantal jongeren. Rond 21.15 uur horen zij een harde klap, en voelt een van de agenten glas in haar gezicht vliegen. Later blijkt dat er een hamer door de ruit van de politieauto is gegooid. 

Glasscherf in oog

Niet alleen is er daardoor grote schade aan de politieauto, ook heeft de politiemedewerkster een scherfje in haar oog gekregen. Zij is gecontroleerd door een arts en heeft geen blijvende schade opgelopen, al had dit veel erger af kunnen lopen.

Verdachte op fiets

Vlak voordat de hamer gegooid werd, hebben de agenten en getuigen een fietser op hen af zien rijden. De kans is dus groot dat deze man op de fiets de hamer naar de politie heeft gegooid. De fietser reed na de klap over de Groest de Kerkstraat in en het Wagemakersplein over. Een aantal getuigen hebben de man daarna mogelijk op de Havenstraat zien fietsen.

Signalement man

Het gaat waarschijnlijk om een man die donkere kleding, witte schoenen en een zwarte pet of capuchon met witte opdruk droeg. De fiets had waarschijnlijk race handvatten.

Getuigen gezocht

De hamer is in beslag genomen en wordt onderzocht op eventuele sporen van de dader. Daarnaast wordt gekeken of er beveiligingsbeelden zijn gemaakt waar op staat wat er is gebeurd. De politie is ook op zoek naar getuigen die de verdachte hebben gezien in de buurt van het incident.

 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: