dinsdag, 3. november 2020 - 14:50 Update: 03-11-2020 15:10

Man met vuurwapen aangehouden op Amsterdam CS

politiebusje-centraal-station
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam

Dinsdagochtend heeft de politie op Amsterdam Centraal een 33-jarige man aangehouden die een vuurwapen bij zich had. 'De man was rond 9.30 uur op het perron bij een controle door medewerkers van de NS tegen de lamp gelopen, omdat hij geen geldig vervoersbewijs bij zich had', zo laat de politie dinsdag weten.

'Ik draag iets strafbaars'

De man verklaarde 'iets strafbaars' bij zich te dragen. Toegesnelde agenten troffen inderdaad in zijn schoudertasje een vuurwapen zonder munitie aan. De verdachte werkte volledig mee aan zijn aanhouding. Door de aanhouding is het treinverkeer voor korte tijd gestremd geweest.

Extra alertheid vanwege aanslag Wenen

Kort na deze aanhouding spraken handhavers een andere man aan, die rokend door de centrale hal van het station liep. Die man bedreigde daarop de handhavers en dreigde daarbij geweld te gebruiken. Hij is direct aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. 

Verward gedrag

De 32-jarige verdachte zal gelet op zijn verwarde gedrag worden overgebracht naar de Spoedeisende Psychiatrische Onderzoeksruimte (SPOR). Bij de aanhouding raakte niemand gewond. Er zijn geen aanwijzingen dat de twee incidenten verband houden met elkaar. Wel is de politie extra alert na de recente aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: