donderdag, 26. november 2020 - 21:57 Update: 26-11-2020 22:10

Koning viert zijn verjaardag in 2021 in Eindhoven

koningsdag-amersfoort
Foto: Screenshot NOS
Eindhoven

Koning Willem-Alexander en zijn gezin en andere leden van de Koninklijk familie komen op 27 april 2021 naar Eindhoven om daar Koningsdag te vieren. Dit heeft de gemeente Eindhoven donderdag bekendgemaakt.

Coronamaatregelen

'Op Koningsdag 2021 ontvangt de gemeente Eindhoven de Koninklijke familie. Het wordt een andere Koningsdag dan andere; op 27 april zal nog steeds sprake zijn van beperkende coronamaatregelen;, aldus de gemeente Eindhoven.

Fysieke aanwezigheid combineren met digitale beleving

Het koningspaar koos voor Eindhoven omdat in hun ogen de stad en de regio Brainport Eindhoven een programma kan ontwikkelen waarbij fysieke aanwezigheid kan worden gecombineerd met digitale beleving. En mochten de coronamaatregelen daar om vragen, dan kan het programma ook snel geheel digitaal gemaakt worden.

Blik op de toekomst

Het programma werpt een inspirerende blik op een hoopvolle, mooie en ook menselijke toekomst. Waarin we met elkaar antwoorden geven op grote maatschappelijke vraagstukken zoals gezondheid, energietransitie en mobiliteit. We willen de toekomst laten zien waar technologische ontwikkelingen niet ten koste gaan van verbinding maar juist dienstbaar zijn aan een samenleving waar iedereen mee kan blijven doen.

Inwoners betrekken bij programma

Inwoners van Eindhoven worden bij het programma betrokken. Jong en oud. En niet alleen degenen die digitaal vaardig zijn, maar juist ook diegenen met een wat grotere afstand tot technologie. Deze Koningsdag moet voor alle Eindhovenaren zijn en zorgen voor een gevoel van verbinding en trots. Een lichtpunt in deze zware coronatijd. Een feest dat wél gevierd kan worden en waarbij Eindhoven laat zien hóé dat kan.

Programma

Het programma wordt uitgewerkt in nauwe samenwerking met de Dienst Koninklijk Huis, de Rijksvoorlichtingsdienst en partners in de stad waaronder de Dutch Design Foundation, Brainport Development en Eindhoven365.

Categorie:
Provincie: