vrijdag, 11. december 2020 - 16:11 Update: 11-12-2020 16:14

Douane onderschept 1.064 kilo cocaïne, 3 verdachten aangehouden

cocaine-bananen
Foto: Openbaar Ministerie Rotterdam
Rotterdam

De Douane heeft donderdag en vrijdag tijdens diverse controles twee partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. 'Het gaat in totaal om 1.064 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 79 miljoen euro', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag weten.

Aanhoudingen

'Drie verdachten zijn afgelopen donderdag door de Douane en zeehavenpolitie aangehouden nadat ze op de vlucht sloegen toen ze werden gezien op het terrein van ECT Delta. Het gaat om drie mannen van 22, 24, en 32 jaar en komen uit Rotterdam, Bergambacht en Gouda', aldus het OM. 

Potjes paprika's

Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat de verdachten op het haventerrein waren voor een container geladen met potjes paprika’s. Naast de potjes trof de Douane ook 106 kilo cocaïne aan. De container was afkomstig uit Peru en was bestemd voor een bedrijf in Duitsland.

958 kilo cocaïne tussen bananen

Tijdens een controle vandaag in de Rotterdamse haven heeft de Douane een partij van 958 kilo cocaïne onderschept. De verdovende middelen zaten verstopt in een container geladen met bananen. De container was aangekomen met een zeeschip uit Costa Rica. De lading was bestemd voor een bedrijf in Bazel. De twee bestemmingsbedrijven hebben vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

Categorie:
Provincie: