zaterdag, 12. december 2020 - 12:12 Update: 12-12-2020 16:48

Vierde explosie bij Poolse supermarkt

Explosie winkelcentrum Beverhof
Foto: Politie eenheid Noord-Holland
Beverwijk

De politie Noord-Holland stelt een onderzoek in naar een explosie afgelopen nacht in winkelcentrum Beverhof. Aan de zijde van de Bloksteeg is om 04.30 uur een explosief afgegaan. Het explosief heeft forse schade teweeggebracht aan de voor- en achtergevel van een winkelpand waarin een Poolse supermarkt Biedronka zou worden geopend. Door de explosie en de schade zal een klein deel van het winkelcentrum vandaag niet open kunnen gaan.

De politie stelt een technisch sporenonderzoek in. De politie is daarbij geassisteerd door de explosieven opruimingsdienst van defensie. Ook wordt een buurtonderzoek uitgevoerd.

Afgelopen woensdag werd er ook al een explosief geplaatst tegen de achtergevel van de supermarkt. De Burgemeester van Beverwijk heeft bepaald dat het pand voorlopig gesloten blijft en 24 uur per dag bewaakt zal worden.

Aalsmeer en Heeswijk-Dinther

In de nacht van maandag op dinsdag werden er ook al explosieven geplaatst bij Biedronka supermarkten in Aalsmeer en in Heeswijk-Dinther. Deze explosies zorgde voor enorme schade aan de winkels en omliggende panden.

De politie heeft alle explosies bij Biedronka supermarkten in onderzoek. Ook de burgemeester van Aalsemeer heeft besloten om de supermarkt voor onbepaalde tijd te sluiten.

Forse schade na explosie in Aalsmeer

Forse schade na explosie in Aalsmeer

Bon


Explosie richtte enorme schade aan

Explosie richtte enorme schade aan in Heeswijk-Dinther

Categorie:
Provincie: