donderdag, 17. december 2020 - 9:26 Update: 17-12-2020 9:38

Werkloosheid ook in november verder gedaald

UWV-kantoor-fietser
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Ook in november is de werkloosheid verder gedaald. 'Er waren 378 duizend mensen werkloos, dat is 4,0 procent van de beroepsbevolking. In de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen met gemiddeld 16 duizend per maand', zo meldt het CBS donderdag.

Groei aantal werkenden

Het aantal werkenden groeide in de afgelopen drie maanden, met gemiddeld 22 duizend per maand. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de beroepsbevolking. UWV registreerde eind november 276 duizend lopende WW-uitkeringen.

Daling werkloosheid zet door

Met 378 duizend werklozen in november was 4,0 procent van de beroepsbevolking werkloos. In oktober was dat 4,3 procent (406 duizend). Tussen maart en augustus nam het aantal werklozen met ruim 150 duizend toe. Vervolgens is de werkloosheid tot en met november met bijna 50 duizend gedaald.

Sterke toename aantal werkenden

De beroepsbevolking, alle werkenden en werklozen samen, groeide in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 6 duizend mensen per maand. Dat komt door een sterke toename van het aantal werkenden in oktober (+40 duizend) en november (+29 duizend). 4,1 miljoen mensen hadden in november om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Naast werklozen ging het om 3,8 miljoen mensen die niet recent hebben gezocht en/of niet direct voor werk beschikbaar waren. Zij worden niet tot de beroepsbevolking gerekend. Hun aantal is in de laatste drie maanden met gemiddeld 2 duizend per maand gedaald.

Categorie:
Provincie: