dinsdag, 22. december 2020 - 14:23 Update: 22-12-2020 14:32

Studenten opgevangen in RET-bussen na brand, politie vermoedt brandstichting

hoogwerker-brandweer
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Capelle aan den IJssel

Dinsdagochtend vroeg is er in Capelle aan den IJssel brand uitgebroken in een studentencomplex aan het Roer. 'Er is vermoedelijk sprake van brandstichting. Agenten onderzoeken de zaak en zijn op zoek naar getuigen', zo laat de politie dinsdag weten.

Studenten opgevangen in RET-bussen

'Rond 07.30 uur brak op de tweede etage brand uit in een voormalig kantoorpand. De bewoners moesten het pand verlaten en werden opgevangen in RET-bussen', aldus de politie.

Forensische Opsporing

‘Brand meester’ werd even voor 09.00 uur gegeven, daarna kwam de Forensische Opsporing om sporenonderzoek te verrichten. Uit getuigenverklaringen kwam een summier signalement naar voren: een man met een zwarte rugzak.

Benzinelucht

Door verschillende getuigen werd benzine geroken. Vorige week vrijdag, 18 december, brak in hetzelfde complex op precies dezelfde tijd ook al brand uit. Ook toen hing er een sterke benzinegeur.

Getuigen

De rechercheurs die onderzoek instellen naar de branden zijn op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u informatie die kan leiden tot de verdachte(n) Belt u dan met 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: