zondag, 17. januari 2021 - 9:24 Update: 17-01-2021 10:15

Man verstopt drugs in tasje om nek tweejarig kind

cel-gevangenis-slot-deur
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Halsteren

Zaterdag hebben agenten in Halsteren een 32-jarige man uit Schiedam aangehouden. 'De man was in het bezit van een vals Belgisch rijbewijs en had drugs verstopt in een tasje dat een tweejarig kind droeg die bij hem was', zo meldt de politie zondag.

Belgische auto

De verdachte werd rond 17.00 uur staande gehouden. De man reed op dat moment in een Belgische auto. Hij toonde de dienders een Belgisch rijbewijs dat bij controle vals bleek te zijn. In de auto zat ook een jongentje van twee jaar oud. Deze is samen met de verdachte overgebracht naar het politiebureau.

Hennep in tasje

'Het jongentje had een tasje om. Omdat daar een sterke henneplucht vanaf kwam werd op het politiebureau besloten het tasje te onderzoeken, er bleek 41 gram hennep in te zitten', aldus de politie. Bij fouillering van de verdachte kwamen er nog twee valse identiteitsbewijzen tevoorschijn uit zijn onderbroek.

Kinderbescherming

Het jongentje, vermoedelijk het neefje van de verdachte, is na overleg met de Kinderbescherming onttrokken aan het ouderlijk gezag en ergens anders onder gebracht. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):