donderdag, 28. januari 2021 - 10:51 Update: 28-01-2021 18:01

Politie houdt 14-jarige Rotterdammer aan voor brand familiepark Rotterdam

brand-vlammen-rook-hoogwerker
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 01.00 uur een verdachte aangehouden vanwege mogelijke brandstichting in het familiepark Plaswijckpark. 'Het gaat om een 14-jarige verdachte', zo meldt de politie donderdag.

Brandmelding

Woensdagavond ontstond een forse uitslaande brand in het familiepark Plaswijckpark in de Rotterdamse wijk Hilligersberg. De brandweer kreeg rond 19.15 uur de brandmelding en ging met veel materieel ter plaatse om de brand te bestrijden. De brandweer kon niet voorkomen dat een gebouw op het park waarin een theaterruimte en een pizzarestaurant waren gevestigd volledige uitbrandde.

Filmpje

De politie liet woensdagavond al weten dat er op internet een filmpje circuleert waarin mogelijk sprake is van brandstichting. Het opsporingsteam van de politie heeft deze beelden onderzocht. 

Aanhouding minderjarige

De politie heeft naar aanleiding van de brand bij het familiepark met man en macht onderzoek gedaan naar de vermoedelijke dader(s). 'We kunnen u mededelen dat we zojuist 1 minderjarige verdachte thuis hebben aangehouden', zo liet de politie vannacht even na 02.00 uur weten. Het politieonderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Update 16.00 uur

'Zojuist is ook een 15-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden met betrekking tot de brand in het Plaswijckpark', zo meldt de politie zojuist.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: