maandag, 1. februari 2021 - 16:33 Update: 01-02-2021 16:40

Kwetsbare 90-plusser overleden na coronavaccinatie

injectie-spuit-gaas-verband
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Bosch

Bij het Lareb, het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen, is tot nu toe één melding van overlijden binnengekomen na de coronavaccinatie. Dit meldt het Lareb maandag.

Kwetsbare 90-plusser

'Het betreft een kwetsbare 90-plusser, met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen. Een andere oorzaak dan de vaccinatie ligt voor de hand. De melding wordt nog nader onderzocht', aldus het Lareb.

Gestart vaccineren kwetsbare ouderen

Sinds vorige week is er ook gestart met vaccinatie van kwetsbare ouderen. Kwetsbare ouderen, zoals in verpleeghuizen, hebben al een risico om te overlijden los van de vaccinatie. 

Ruim 7.700 milde bijwerkingen gemeld

In de nieuwste update van het Lareb zijn meldingen binnengekomen van vermoede bijwerkingen die door deskundigen bekeken zijn tot en met 31 januari. Tot nu zijn dat 1763 meldingen met 7713 vermoede bijwerkingen.

Koorts, hoofdpijn, spierpijn

Het betreft vooral bekende te verwachten bijwerkingen zoals reacties op de prikplek, koorts, hoofdpijn, spierpijn en je niet lekker voelen. Op basis van de meldingen zijn tot nu toe geen nieuwe onverwachte bijwerkingen gevonden.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: