maandag, 15. februari 2021 - 14:35 Update: 15-02-2021 15:01

Politie achterhaalt identiteit achtergelaten ernstig gehandicapte man Rijswijk

brandweerkazerne-rijswijk
Foto: Politie Rijswijk
Rijswijk

Politie achterhaalt identiteit achtergelaten ernstig gehandicapte man RijswijkDe politie is in het onderzoek naar de ernstig gehandicapte man, die vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag in de vrieskou in zijn rolstoel bij de brandweerkazerne aan de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk werd achtergelaten, er in geslaagd om de identiteit van de man te achterhalen. Dit meldt de politie maandag.

In rolstoel in vrieskou

De politie startte vorige week woensdag direct een groot onderzoek toen de man door een voorbijganger werd opgemerkt. De man in de rolstoel was onderkoeld en werd naar het ziekenhuis overgebracht. 'De identiteit van de man is inmiddels bekend. Het onderzoek naar degene(n) die de man daar hebben neergezet is nog in volle gang', aldus de politie.

Geen communicatie met de man mogelijk

Door zijn handicap kan de man niet communiceren. Hij had ook geen identiteitsbewijs bij zich. Wel is bij de man een briefje gevonden waarin onder andere staat dat zijn moeder niet meer voor hem kan zorgen, zijn familie dakloos is en dat hij daarom is achtergelaten. Het onderzoeksteam komt graag in contact met zijn familieleden om met hen de mogelijkheden voor hulpverlening te bespreken.    

Onderzoek gaat door

De politie onderzoekt door wie de man daar is neergezet en hoe hij in Rijswijk is terecht gekomen. De man kan zich namelijk niet zelfstandig verplaatsen. Heeft u gezien dat de man in de rolstoel in de late avond van dinsdag 9 februari in de omgeving van de brandweerkazerne aan de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk werd neergezet? Of zag u in die omgeving een voertuig staan? Laat het de politie weten via 0800-6070. U kunt ook informatie delen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Informatie kan ook worden gedeeld via het tipformulier van de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: