donderdag, 18. februari 2021 - 15:32 Update: 18-02-2021 22:42

Politie vindt opnieuw delen stoffelijk overschot Ichelle

Foto van forensisch onderzoek bij water | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Sluis

In de buurt van de Kanaalweg zoeken specialisten van de politie donderdag verder naar lichaamsdelen van de afgelopen dinsdag gevonden Ichelle in het uitwateringskanaal van Sluis naar Cadzand-Bad. Dit meldt de politie donderdag.

Moord

'Delen van het stoffelijk overschot zijn nog niet gevonden', zo laat de politie donderdag weten. 

Ichelle

Dinsdagmiddag werden de eerste restanten van een stoffelijk overschot aan de oever van het kanaal gevonden. De politie kwam op deze locatie uit toen maandag jl. belangrijke technische informatie van de in beslag genomen auto van de gearresteerde vrouw werd gevonden. 

Forensisch Onderzoek

Na forensisch onderzoek werd enkele uren later definitief vastgesteld dat de stoffelijke resten afkomstig zijn van de vermiste Ichelle van de Velde uit Oostburg. 'Ondanks de uitgebreide zoektocht werd dinsdag slechts een deel van het stoffelijk overschot in enkele delen gevonden', aldus de politie. 

Boten

De politie zette hierbij diverse medewerkers in van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen met twee boten met specialistische apparatuur; diverse speurhonden van de politie, die hielpen bij het opsporen van menselijke stoffelijke resten; een politiehelikopter en politieduikers, die zochten naar bewijsmateriaal en het stoffelijk overschot.

Sectie

Politie en justitie vermoeden dat Ichelle enkele weken in het kanaal heeft gelegen. Woensdag heeft sectie plaatsgevonden op de aangetroffen delen van het stoffelijk overschot. De politie hoopt de restanten van het stoffelijk overschot te vinden.

Update 20.51 uur: Politie vindt opnieuw delen stoffelijk overschot

In het uitwateringskanaal bij Sluis heeft de politie donderdagmiddag opnieuw delen van een stoffelijk overschot gevonden.

Zoektocht

Hoogstwaarschijnlijk gaat dit om delen van het stoffelijk overschot van Ichelle van de Velde. Vrijdag zal sectie plaatsvinden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: