dinsdag, 6. april 2021 - 10:10

Omroep Brabant start intensieve samenwerking met lokale omroepen

Omroep Brabant
Den Bosch

Om de nieuwsvoorziening in de provincie Brabant nog beter te maken, is Omroep Brabant een intensieve samenwerking met een aantal lokale omroepen begonnen. Sinds vorige week zitten er redacteuren van Omroep Brabant bij een aantal lokale omroepen die het nieuws uit dorpen en steden in Brabant beter gaan verslaan. “Daarmee krijgen we een nog fijnmaziger nieuwsnetwerk in onze provincie,” zegt Henk Lemckert, directeur van Omroep Brabant. “Meer aandacht voor het kleinere nieuws uit gebieden waar we nu te weinig komen.”

Inmiddels zijn er bij de lokale omroep ZuidWestTV (Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht) en Studio 040 (Eindhoven, Geldrop-Mierlo) redacteuren geplaatst. Deze richten zich op het nieuws in de plaatsen rondom beide omroepen. “Hierdoor versterkt Omroep Brabant de positie van de samenwerkende lokale omroepen, maar krijgt de regionale omroep ook veel nieuws terug,” aldus Lemckert.

Binnenkort breidt de omroep de samenwerking met lokale omroepen nog verder uit. Per 1 mei worden nog eens 5 journalisten bij diverse lokale omroepen in Brabant gestationeerd, die worden betaald door de NOS. Vanwege de intensieve samenwerking tussen de NOS, Omroep Brabant en de lokale omroepen, zorgt ook dit voor een verdere versterking van de lokale journalistiek. Lemckert: “We werken op basis van gelijkheid en grote openheid met elkaar samen en wisselen ons nieuws uit. Alleen dan kun je elkaar echt versterken.”

Categorie:
Provincie: