donderdag, 22. juli 2021 - 9:24 Update: 23-07-2021 10:18

Familie neemt afscheid van Peter R. de Vries, radiostations draaien lievelingsnummer

Politiemotoren begeleiden uitvaart stoet
Foto: Bon
Kist Peter R. de Vries uit Carre gedragen
Foto: Bon
Kist in auto uitvaartverzorger
Foto: Bon
carre-uitvaart-peterrdevries
Foto: Bon
Amsterdam

Woensdag was er de publieke gelegenheid, voor een ieder die dat wilde, om in het Koninklijk Theater Carré afscheid te nemen van Peter R. de Vries. De belangstelling hiervoor was enorm. Naar schatting hebben ongeveer 6.000 mensen gebruik gemaakt van deze gelegenheid.

'A Whiter Shade Of Pale' 

Vandaag hebben de familie en genodigden in besloten kring afscheid van Peter genomen. De plechtigheid begon om 11.00 uur in Carré en op dat zelfde tijdstip draaide tientallen Nederlandse radiostations 'A Whiter Shade Of Pale', het lievelingsnummer van Peter. Na het afscheid werd de kist via de hoofdingang van theater Carré naar buiten gedragen en de uitvaart elders gehouden waarbij alleen intimi aanwezig waren.

Procol Harum

Het nummer 'A Whiter Shade Of Pale' werd door Procol Harum op 12 mei 1967 uitgebracht en is de eerste uitgebrachte single van de Britse band. Achteraf bleek het  ook het meest succesvolle nummer van de band in Nederland waar het op 17 juni 1967 op nummer 1 in de Veronica Top 40 binnenkwam. Het nummer is hieronder te beluisteren en bekijken.