donderdag, 12. augustus 2021 - 12:40 Update: 12-08-2021 12:44

Politiehelikopter vindt lichaam vermiste vrouw in Strijkviertelplas

Foto van politiehelikopter
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

De politie heeft woensdagavond in de Strijkviertelplas in Utrecht het lichaam gevonden van een sinds 9 augustus vermiste vrouw. 'Er is geen vermoeden van een strafbaar feit en het lichaam is overgedragen aan de familie', zo laat de politie donderdag weten.

Melding

Maandag 9 augustus kreeg de politie melding dat er kleding en een fiets lagen bij de plas. Er was geen eigenaar in de buurt te vinden, waardoor er een vermoeden ontstond dat er iets met de eigenaar aan de hand zou kunnen zijn. 

Vermiste vrouw

De fiets werd gekoppeld aan een eigenaar, een vrouw uit Utrecht, en uit contact met haar familie bleek dat zij inderdaad vermist was. Op maandag en dinsdag heeft de politie met hulp van diverse specialismen gezocht naar de vrouw. 

Politiehelikopter 

Op woensdag werd de plas afgezet voor (recreatie)publiek voor onderzoek. 'Woensdagavond werd een lichaam waargenomen door de politiehelikopter. Na identificatie bleek het om de vermiste vrouw te gaan', aldus de politie. De afzetting van de plas is verwijderd en het gebied is weer toegankelijk.

Categorie:
Provincie: