vrijdag, 13. augustus 2021 - 15:04 Update: 13-08-2021 18:04

Bestelauto met 339 kilo grondstof voor synthetische drugs onderschept in Rotterdam

agent-politie-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

De politie heeft donderdagavond, bij een doorzoeking in Rotterdam, 339 kilo grondstof voor het vervaardigen van synthetische drugs in beslag genomen. 'Het gaat om MAMDPA, een grondstof waarmee XTC kan worden gemaakt', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.

Douane

De Douane heeft de chemicaliën vorige week ontdekt toen deze partij MAMDPA vanuit Hong Kong arriveerde op Schiphol. Het middel is onder een valse naam ingevoerd.

Transport gevolgd

Toen de vracht donderdagavond werd opgehaald is het transport gevolgd naar een woning aan de Rotterdamse Paradijslaan. 'Na het lossen van de vracht zijn de chauffeur en de bijrijder van de bestelauto aanhouden. Ze worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet', aldus het OM. 

MAMDPA

De lading bestaat uit MAMDPA, een relatief nieuwe grondstof voor het vervaardigen van PMK, de essentiële grondstof voor MDMA/XTC. Na bewerking kunnen hier waarschijnlijk meer dan 1.400.000 XTC tabletten van gemaakt worden. De chemicaliën zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):