dinsdag, 5. oktober 2021 - 14:30 Update: 05-10-2021 14:31

Man (58) overlijdt na steekincident in Delft

agent-bellen-donker
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Delft

Maandagavond rond 20.30 uur kreeg de politie in Delft een melding dat er een gewond persoon lag op de galerij bij een woning aan de Burgwal. 'Toegesnelde agenten troffen daar een man met steekwonden aan en startten direct de reanimatie', zo meldt de politie dinsdag.

Overleden

'Ook een Mobiel Medisch Team (MMT) verleende eerste hulp. Het zwaargewonde slachtoffer, een 58- jarige man uit Delft, overleed ter plaatse. We gaan uit van een misdrijf', aldus de politie.

Zoektocht naar verdachtem

Agenten zochten in de omgeving van de galerij naar verdachte personen. Ook een Team Hondensurveillance werd daarbij ingezet. Er werden daarbij geen verdachten aangetroffen. De politie zette de omgeving rondom de galerij af en forensisch rechercheurs zochten naar sporen. Inmiddels is een Team Grootschalige Opsporing geformeerd om de toedracht naar het overlijden van het slachtoffer te onderzoeken.

Aanhouding

Dinsdagochtend 5 oktober meldde een 30-jarige man uit het Groningse Foxhol zich bij een politiebureau. Agenten hielden de man aan en zijn betrokkenheid bij de dood van het 58-jarig slachtoffer wordt nader onderzocht. De verdachte zit in beperkingen en hij mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: