donderdag, 7. oktober 2021 - 12:05 Update: 07-10-2021 12:12

Voormalig medegedetineerde en deskundigen gehoord in zaak Jos B.

Foto van microfoon verdachte in rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Bosch

Op vrijdag 15 en 22 oktober 2021 worden op een openbare zitting deskundigen en een getuige gehoord. Dit meldt het gerechtshof Den Bosch donderdag

Getuige

'Dat zijn deskundigen zoals een forensisch arts en een DNA-deskundige, maar ook een voormalig medegedetineerde van verdachte Jos B. Op beide dagen begint de zitting om 09.00 uur en er is op de genoemde dagen de hele dag voor uitgetrokken', aldus het gerechtshof.

Openbare zittingen tenzij

Op deze zittingen stelt het hof, maar ook de verdediging en het Openbaar Ministerie vragen aan de deskundigen en getuige. Dat kunnen vragen zijn over een bepaalde werkwijze, onderzoeksresultaten, rapportages, gebeurtenissen of eerder afgelegde verklaringen. 

Openbare zittingen tenzij

De zittingen zijn in principe openbaar, maar het hof kan tijdens de zitting alsnog besluiten om de deuren te sluiten. Dan mogen alleen procespartijen de zitting bijwonen en degenen aan wie door de voorzitter van het hof bijzondere toegang wordt verleend. 

DNA-deskundige

Op 15 oktober worden een DNA-deskundige en een voormalig medegedetineerde van de verdachte gehoord. Op 22 oktober worden een forensisch arts, medisch deskundige en patholoog gehoord.

Categorie:
Provincie: