zondag, 17. oktober 2021 - 15:48 Update: 17-10-2021 15:54

Politie lost waarschuwingsschot bij nachtelijke vechtpartij Arnhems tankstation

agent-bellen-donker
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Arnhem

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Arnhem bij een tankstation een waarschuwingsschot gelost toen een groep van zes mannen, die met elkaar in gevecht waren, niet reageerden op de oproep om te stoppen met vechten en om op de grond te gaan liggen. Dit meldt de politie zondag.

Melding vechtpartij tankstation

Agenten kregen rond 03.00 uur een melding dat er gevochten zou worden bij een tankstation aan de Ir J.P. van Muilwijkstraat in Arnhem. Ter plaatse zagen ze hoe zes mannen met elkaar in gevecht waren. 

Waarschuwingsschot

Omdat er was gemeld dat er vuurwapens waren gezien, namen de agenten het zekere voor het onzekere. Ze trokken hun vuurwapen en riepen naar de mannen dat ze moesten stoppen en gaan liggen. 'De zes gingen echter gewoon door, waarop één van de agenten een waarschuwingsschot loste. Daarop reageerden de mannen wel', aldus de politie.

Aangehouden

De zes mannen zijn vervolgens aangehouden. Er werden hamers, een boksbeugel en een ploertendoder gevonden en in beslag genomen. De verdachten zitten nu vast voor verder onderzoek. Het gaat om twee mannen van 33 en 34 jaar uit Arnhem, een 44-jarige man uit Doorwerth, een 36-jarige man uit Oosterbeek en twee mannen van 21 en 26 jaar uit Zevenaar.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: