vrijdag, 12. november 2021 - 9:16 Update: 12-11-2021 9:21

Minder faillissementen ondanks vele lockdowns

Foto van faillissementsverkoop | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Je zou het haast niet verwachten met alle lockdowns, maar het CBS meldt dat er opnieuw minder bedrijven failliet zijn verklaard.

Zo zijn er in oktober 9 bedrijven minder failliet verklaard dan in september. Het aantal uitgesproken faillissementen is historisch laag.

Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen afgenomen. In augustus 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990. Ook in de maanden erna was het aantal faillissementen laag.

Meeste faillissementen in de bouwnijverheid en handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in oktober 104 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken hadden de bouwnijverheid en handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 16. Vergeleken met september zijn er 2 faillissementen meer in de bouwnijverheid en is er 1 faillissement minder in de handel.

Categorie:
Provincie: