zondag, 14. november 2021 - 11:46 Update: 14-11-2021 12:13

Auto op de vlucht voor politie slaat over de kop in Delft

donker-zwaailicht-blauw-politie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Delft

Een auto, waarvan de bestuurder zaterdagavond op de vlucht sloeg voor de politie, is na een achtervolging in Delft gecrasht en over de kop geslagen. Dit meldt de politie zondag.

Twee aanhoudingen

'We hebben in totaal twee jongemannen aangehouden na een achtervolging vanaf de A16. Deze eindigde op de Mijnbouwstraat in Delft met een crash waarbij de vluchtauto over de kop sloeg. Naar een derde inzittende wordt nog gezocht', aldus de politie

ANPR-hit kenteken

Agenten wilden de auto controleren na een ANPR-hit (Automatic Number Plate Recognition) op de A16 omdat de auto mogelijk werd gezocht in een strafzaak. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk ging de auto bij de afslag Delft Zuid van de snelweg af waar de auto over de kop vloog op de kruising van de Schoemakerstraat en de Mijnbouwstraat.

Waarschuwingsschoten

Twee inzittenden gingen er rennend vandoor. De bijrijder bleef in de auto achter. Na een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten losten agenten (waarschuwings)schoten. Daarna kon de 16-jarige bijrijder aangehouden worden.

In arm gebeten door politiehond

Een tweede man, de 22-jarige bestuurder, werd na een zoektocht aangehouden in de omgeving Zuidplansoen in Delft. Hij is bij zijn aanhouding gebeten in zijn arm door de politiehond. 

Derde inzittende voortvluchtig

Naar de derde inzittende is gezocht onder andere met een politiehelikopter. Hij is nog niet aangehouden. De twee mannen, zonder vaste woon- of verblijfplaats, moesten voor controle naar het ziekenhuis. Zij hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten, zitten vast en worden verhoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: