vrijdag, 31. december 2021 - 14:14 Update: 31-12-2021 14:29

Aangifte seksuele uitbuiting tegen Dion Graus door OM geseponeerd

Harde schijf
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Een aangifte tegen een 54-jarige man, tevens lid van de Tweede Kamer, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) geseponeerd. 'Volgens ons is er geen bewijs dat sprake is geweest van een strafbaar feit', stelt het OM. De Telegraaf meldt dat het om PVV-kamerlid Dion Graus gaat.

Ex-partner

'De aangifte stamt al uit 2018 en werd gedaan door de ex-partner van de man. De man deed een tegenaangifte van belediging, smaad en laster. Beiden maakten eerder kenbaar hun aangiften te willen laten rusten, een beslissing die door het Openbaar Ministerie werd gerespecteerd', aldus het OM. 

Nieuw 'bewijs' aangeleverd

Op 21 juni 2019 werd daarom het onderzoek gesloten. Maar eind 2020 en begin 2021 overhandigde de vrouw nieuwe gegevensdragers aan de Rijksrecherche, die haar aangifte zouden moeten ondersteunen. 

Gegevensdragers onderzocht

De gegevensdragers zijn onderzocht door de Rijksrecherche, ondersteund door ambtenaren van de politie eenheid Den Haag gespecialiseerd in zeden, respectievelijk mensenhandel. De conclusie luidt dat de informatie op de verschillende gegevensdragers geen bewijs oplevert voor een zedendelict dan wel mensenhandel. De zaak krijgt daarom geen verder vervolg, zo laat het OM weten.

Categorie:
Provincie: