zaterdag, 8. januari 2022 - 23:40 Update: 09-01-2022 0:12

Verdachte John van de Heuvel had bivakmuts en cryptotelefoon in auto

Verdachte John van de Heuvel had bivakmuts en cryptotelefoon in auto
Foto: Screenshot YouTube/RTL Boulevard
Amsterdam

In de auto van de verdachte die op de A2 is aangehouden, in verband met het mogelijk volgen van misdaadjournalist John van den Heuvel, is een bivakmuts meerdere telefoons, waaronder een cryptotelefoon, aangetroffen. Dat zei Van den Heuvel zelf in RTL Boulevar.

Van den Heuvel was onderweg voor een interview voor het programma Ontvoerd. Op de ringweg A10 kregen de beveiligers in de gaten dat ze werden gevolgd. Volgens Van den Heuvel vertelde agenten later dat ze mogelijk in Amsterdam al gevolgd werden door twee motorscooters en twee voertuigen, waarvan er een uiteindelijk werd klemgereden op de A2 bij Utrecht. Er werden snelheden gereden van maar liefst boven de 200 kilometer per/uur. Van den Heuvel werd naar een veilige plek een politiebureau gereden. Daar pas werd het de misdaadverslaggever duidelijk wat zich allemaal had afgespeeld.

Het bezitten van de attributen als een bivakmuts en cryptotelefoon is niet strafbaar, zei ook Van den Heuvel, maar "dat geeft niet het gevoel dat het zomaar een voorbijganger was".

Categorie:
Provincie: