zaterdag, 22. januari 2022 - 22:17 Update: 22-01-2022 22:19

Twee overleden vrouwen in Nijmeegse woning geen misdrijf

Foto van brievenbus woning appartementen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nijmegen

Op zaterdag 2 oktober 2021 werden twee bewoners overleden aangetroffen in een woning aan de Spieghelhof in Nijmegen. 'Na langdurig en nauwgezet onderzoek heeft de recherche niets aangetroffen dat wijst op een misdrijf. Desondanks is niet met zekerheid vast te stellen wat de oorzaak van het overlijden van beide vrouwen is geweest', zo meldt de politie zaterdag.

Eind juli 2021 al overleden

'Uit onderzoek is gebleken dat de vrouwen na hun overlijden langere tijd in de woning hebben gelegen en dat ze naar alle waarschijnlijkheid rond eind juli zijn overleden', aldus de politie.

Teruggetrokken leven

Daarnaast is gebleken dat zij de laatste periode van hun leven een teruggetrokken leven leidden en dat zij weinig contact met anderen hadden. Dat maakte het onderzoek ingewikkeld. Er is nauw samengewerkt met onder andere specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut om duidelijkheid te krijgen over de mogelijke doodsoorzaak en het tijdstip van overlijden.

Onderzoek afgesloten

Eerder deze week zijn de uitkomsten van het onderzoek met de familie van de beide vrouwen gedeeld. Hiermee is ook het onderzoek verder afgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: