zondag, 30. januari 2022 - 13:08

Politie zoekt getuigen na drie branden in Dordrecht

Foto van brandweerwagen | MV
Foto: MV
Dordrecht

Zaterdag 29 januari op zondag 30 januari was er in korte tijd drie keer brand in Dordrecht. Bij de brand aan de Jacob Marisstraat moesten drie bewoners zelfs naar het ziekenhuis gebracht worden omdat zij rook hadden ingeademd. Agenten zijn een onderzoek gestart en gaan uit van brandstichting. Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuigen.

Om 3.44 uur kregen agenten een melding van een brand op de Troelstraweg. Hier bleek een kinderwagen in de brand te hebben gestaan. Gelukkig had de brandweer de brand snel geblust. Nog geen twintig minuten was het raak op de Van Bossenplantsoen. Hier stond een scooter in de brand. Het vuur sloeg over naar de naastgelegen kelderboxen. Twee kelderboxen zijn deels uitgebrand. Bij deze twee branden raakte gelukkig niemand gewond.

Om 4.16 uur was het raak op de Jacob Marisstraat. Hier stond ook een scooter in de brand. De scooter stond tegen de gevel onder het raam van de een woning. Doordat de ruit van de woonkamer sprong, kwam de rook rechtstreeks het huis binnen. Een (foto)journalist bood gelukkig meteen hulp aan de drie bewoners (62, 60, 41 en 35 jaar). Zij zijn door ambulance medewerkers naar het ziekenhuis gebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: