zondag, 13. februari 2022 - 9:08 Update: 27-02-2022 16:24

VS stuurt extra troepen naar het oosten van Europa

Extra militairen
Foto: Pentagon Spc. Joshua Cowden
Washingthon

Amerika stuurt nog eens 3000 troepen van de 82nd Airborne Division naar Europa. De extra maatregelen worden genomen van verdere tekenen van Russische escalatie aan de grenzen met Oekraïne. Dat zei Jake Sullivan, de nationale veiligheidsadviseur van president Joe Biden.

Sullivan zei dat de Verenigde Staten klaar zijn, welke beslissing Poetin ook neemt. De Verenigde Staten zullen onderhandelen als de Russische leider daarvoor kiest, of "we zijn ook bereid om samen met die bondgenoten en partners resoluut te reageren als Rusland ervoor kiest om militaire actie te ondernemen", zei hij.  

Het antwoord op een Russische invasie zou zware economische sancties omvatten, met soortgelijke maatregelen die worden opgelegd door de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Canada en andere landen, zei Sullivan. "Het zou ook veranderingen in de houding van de NAVO en de Amerikaanse strijdkrachten langs de oostelijke flank van de NAVO omvatten, en het zou blijvende steun aan Oekraïne omvatten", zei hij. 

In totaal zijn sinds eind november 160 leden van de Florida National Guard uitgezonden naar Oekraïne om de Oekraïense strijdkrachten te trainen, te adviseren en te begeleiden. De troepen, toegewezen aan het 53rd Infantry Brigade Combat Team, maken deel uit van de Joint Multinational Training Group-Oekraïne.  

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):