vrijdag, 18. februari 2022 - 11:41

Aanhouding na gewapende beroving

Man met pistool in zijn hand
Foto: Afbeelding ter illustratie
Noord-Scharwoude

Op de Dokter Wilminkstraat in Noord-Scharwoude werd donderdagavond een 19-jarige vrouw bedreigd met een wapen en beroofd. De politie heeft twee personen aangehouden.

Rond 19.45 uur stond de vrouw met haar fiets op het fietspad aan de Dokter Wilminkstraat toen zij uit het niets een klap in haar gezicht kreeg van een jongen. Het slachtoffer moest haar persoonlijke bezittingen afstaan. Ook werd zij bedreigd met een vuurwapen gelijkend voorwerp. Vervolgens ging de verdachte ervandoor en liet het slachtoffer angstig achter. De vrouw uit de gemeente Dijk en Waard is daarna snel weggefietst en alarmeerde direct de politie.

Dankzij een oplettende burger die aan de hand van de Burgernetmelding de verdachte leek te herkennen en een zoekslag in de omgeving kon de politie twee verdachten aanhouden. Bij één van de verdachten werd een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Het gaat om twee 15-jarige jongens uit de gemeente Dijk en Waard. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en zitten vast voor verhoor. Hun betrokkenheid bij de straatroof wordt onderzocht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: