maandag, 18. april 2022 - 12:22

Inbreker opgesloten in vakantiehuisje

Aanhouding op straat
Foto: Politie
Alphen

Een eigenaar van een vakantiepark betrapt zondag in het Noord-Brabantse Alphen een inbreker in een vakantiehuisje. Hij sluit hem op en belt de politie.

Op zondag 17 april 2022 om 10.00 uur werd de eigenaar van een vakantiepark aan de Maastrichtsebaan gewaarschuwd door een eigenaar van een vakantiewoning. Voor een huisje stond een ‘vreemde’ fiets en er was een ruitje ingeslagen. De bewoners van het vakantiepark zijn zeer oplettend want de afgelopen week waren er al meerdere inbraken in vakantiewoningen geweest. De eigenaar van het park ging naar de betreffende woning en vond daar, slapend op de bank, een onbekende man. Hij deed de deur weer op slot en belde de politie. De verdachte probeerde uit te breken maar dat lukt niet.

Aanhouding

Meerdere politie-eenheden spoeden zich naar de camping. Daar werden ze naar de juiste woning geleid en troffen daar een 40-jarige man met een onbekende verblijfplaats in Nederland aan in het huisje. Hij werd aangehouden. Zijn werkwijze kwam overeen met de andere inbraken de afgelopen week. De recherche gaat onderzoeken of hij daar ook verantwoordelijk voor is. Aan het bureau bleek dat hij kortgeleden onder bepaalde voorwaarden vrij was gelaten nadat hij was aangehouden voor eerdere inbraken. Eén van de voorwaarden was dat hij geen strafbaar feit mocht plegen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: