maandag, 2. mei 2022 - 17:40 Update: 02-05-2022 17:41

Politie onderzoekt identiteit in Delfshaven gevonden lichaam van man

politieboot-haven
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam-Delfshaven

Zondag is in het water aan de Aelbrechtskade nabij de Lage Erfbrug in Rotterdam-Delfshaven aan het begin van de avond het lichaam van een overleden man gevonden. 'We doen onderzoek naar de identiteit van de man en naar de wijze waarop hij te water is geraakt. Daarbij is de hulp van het publiek welkom', zo meldt de politie maandag.

Lichaam

Zondagavond rond zeven uur zag een voorbijganger het lichaam in het water en alarmeerde direct de politie. Die heeft het lichaam geborgen en is direct een onderzoek gestart. 

Nog veel onduidelijk

Daarbij is onder andere gekeken naar de bij de politie bekende vermiste personen. Het onderzoek heeft tot nu toe nog niet geleid tot de identiteit van de man. Ook is er nog geen duidelijkheid over de doodsoorzaak en de toedracht van het te water raken.

Hulp publiek gevraagd

De politie komt graag in contact met alle mensen die deze dagen op de Aelbrechtskade iets hebben gezien wat met dit onderzoek te maken kan hebben. Ook komt de politie graag in contact met iedereen die een vermoeden heeft wie deze man zou kunnen zijn. 

Signalement

Het gaat om een man met het volgende signalement:
- Rond de 1.83 meter lang
- blanke huidskleur
- grijs gemêleerd kort haar
- geschoren baardje
- bruine ogen
- geen gebit
- normaal, redelijk gespierd postuur.
- litteken op de buik van 15 cm van kennelijk een operatie
Hij droeg een donkerblauwe spijkerbroek, een Jack&Jones shirt, een H&M overhemd en zwart vest erover met witte streep op de mouw met capuchon, Van Hummel schoenen/gympies maat 43 licht van kleur.

Categorie:
Provincie: