maandag, 13. juni 2022 - 16:40 Update: 13-06-2022 16:55

Politie houdt 13-jarige jongen aan na bedreiging scholen Zwijndrecht en Sliedrecht

politieauto-agenten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zwijdrecht/Sliedrecht/Dordrecht

De politie heeft in het onderzoek van bedreigingen aan het adres van een school in Zwijndrecht en in Sliedrecht een 13-jarige jongen aangehouden. Hij is door de politie als verdachte gehoord en vervolgens heengezonden. 'Uit niets is gebleken dat de verdachte daadwerkelijk van plan was om de dreigementen uit te voeren', zo meldt de politie maandagmiddag.

Anoniem gebeld

Afgelopen vrijdag 10 juni werden twee vestigingen van onderwijsinstelling De Sprong in Zwijndrecht en Sliedrecht door een anoniem nummer gebeld. Er werden vervolgens ernstige bedreigingen geuit. Vanwege deze bedreigingen rukte de politie met veel eenheden uit richting de scholen. Scholieren werden volgens protocol uit voorzorg binnengehouden.

Onderzoek 

Direct startte de politie een onderzoek naar de anonieme beller en al snel kwam de 13-jarige Dordtenaar in beeld. De jongen moet zich op een later moment voor de kinderrechter verantwoorden. De politie doet omwille van de privacy van de verdachte verder geen mededelingen. Met de aanhouding is duidelijk geworden dat er geen dreiging meer is voor de school.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: