dinsdag, 26. juli 2022 - 16:34 Update: 26-07-2022 16:45

Verdachte (53) filmde terwijl plaatsgenoot aan het verdrinken was

verdrinking-ambu-politie-brandweer
Foto: Persbureau Sander van Gils / Remco Rooijakkers
Rosmalen

De politie heeft vrijdagavond 22 juli in ’s-Hertogenbosch een 53-jarige man uit die plaats aangehouden. Het Openbaar Ministerie verdenkt deze man er van dat hij een even oude plaatsgenoot kort daarvoor in hulpeloze toestand heeft achtergelaten toen hij in zwemplas Het IJzeren Kind in Rosmalen in de problemen kwam. 'Het onderzoek naar het incident en de rol van de verdachte loopt nog', zo meldt het OM dinsdag.

Verdrinkingsdood

Uit onderzoek aan het lichaam van het slachtoffer zijn aanwijzingen naar voren gekomen die zouden kunnen passen bij een verdrinkingsdood. Er zijn geen indicaties dat er sprake is van een misdrijf.

Hulpeloze toestand

Het slachtoffer ging die avond het water in en kwam op enig moment niet meer boven. De verdachte is hem uiteindelijk te hulp geschoten, maar die hulp kwam te laat. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van het in hulpeloze toestand achterlaten van het slachtoffer. 

Gefilmd

'De verdenking komt onder meer naar voren uit het feit dat de verdachte het incident filmde met zijn mobiele telefoon. Op basis daarvan denkt het OM dat hij had kunnen weten dat zijn vriend, met wie hij de plas bezocht, in de problemen kwam', aldus het OM.

Verder onderzoek

Verder onderzoek moet uitwijzen wat er die avond precies gebeurde bij Het IJzeren Kind. De politie heeft de verdachte verhoord en gesproken met diverse getuigen. Het filmpje wordt ook nader bekeken en op basis van het complete dossier wordt binnen enkele weken bepaald hoe de zaak verder wordt afgedaan.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):