woensdag, 27. juli 2022 - 14:49 Update: 27-07-2022 14:51

Man (27) opgepakt in Helmond op verdenking betrokkenheid dood Peter R. de Vries

arrestatieteam-donker-bmw
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Helmond

Dinsdagavond heeft de politie in Helmond een 27-jarige man aangehouden op verdenking van (indirecte) betrokkenheid bij de aanslag op het leven van Peter R. de Vries op 6 juli 2021. Dit meldt de politie woensdag.

'Crimineel samenwerkingsverband'

De man, die geboren is op Curaçao, werd op dinsdag 26 juli 2022 rond 21.30 uur aangehouden in een woning in de Oost-Brabantse plaats. Politie en justitie vermoeden dat hij deelgenomen heeft aan een crimineel samenwerkingsverband dat tegen betaling (excessief) geweldsklussen verricht op verzoek van (een) opdrachtgever(s). Aan de man zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

In Spanje aangehouden 26-jarige verdachte blijft langer vast

De 26-jarige man die op 4 juli 2022 in Spanje was aangehouden, blijft langer vastzitten. De raadkamer van de rechtbank te Amsterdam heeft afgelopen maandag 25 juli 2022 zijn gevangenhouding bevolen voor 90 dagen.

Onderzoek naar opdrachtgever(s)

Het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen bij de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Onderzoek naar uitvoerders

Het onderzoek naar de twee mannen die ervan verdacht worden de uitvoerders te zijn van de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Politie eenheid Amsterdam onder leiding van het Arrondissementsparket Amsterdam. De rechtszaak tegen de twee mannen loopt bij de rechtbank Amsterdam.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112: