maandag, 8. augustus 2022 - 14:04 Update: 08-08-2022 23:39

Vier gewonden bij zeer grote woningbrand in Velp

brandweer-hoogwerker-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Velp

Bij een zeer grote woningbrand in het Gelderse Velp zijn maandagochtend vier personen gewond geraakt. Dit meldt de brandweer maandag.

Opgeschaald naar 'zeer grote brand'

De brand brak rond 06.00 uur uit in een woning aan de Willemsstraat en breidde zich al snel uit naar de naastgelegen woningen. De brandweer schaalde daarom al snel op naar 'zeer grote brand'.

Uit pand gesprongen

Vier bewoners konden zelf uit de woning vluchten maar liepen wel letsel op. Zo zijn twee bewoners uit het pand gesprongen en liepen daarbij botbreuken op. Twee anderen bewoners hebben rook in geademd. Alle vier de gewonden zijn met ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. Naastgelegen woningen werden op tijd ontruimd.

Hitte

Vanwege de enorme hitte die met de brand gepaard ging kon de brandweer in eerste instantie nog niet naar binnen om een verkenning uit te voeren. Rond 08.00 uur had de brandweer de brand onder controle maar kon zij het pand nog niet betreden vanwege mogelijk instortingsgevaar.

Afschalen

Rond 11.00 uur kon de brandweer weer afschalen. Het pand zal gedeeltelijk gesloopt gaan worden vanwege de veiligheid van omwonenden en passanten. Naar de precieze oorzaak van de brand zal een onderzoek worden ingesteld. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: