zondag, 14. augustus 2022 - 12:36

Politie doet onderzoek naar plofkraak

ravage door plofkraak
Foto: Politie
Amsterdam

De Amsterdamse recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek naar een plofkraak die in de vroege ochtend van zondag 14 augustus 2022 heeft plaatsgevonden op een geldautomaat in Osdorp.

Rond 05.00 uur komen bij de meldkamer meerdere meldingen binnen dat er een harde knal is gehoord in de omgeving van de Pieter Calandlaan ter hoogte van het Ecuplein. Toegesnelde politiemensen constateren dat een aanwezige geldautomaat is geforceerd met - vermoedelijk - explosieven. De gevel is flink beschadigd geraakt door de enorme knal. Door de explosie is brand ontstaan in en rondom de automaat. Omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd. Hoewel er veel schade is aan het pand zijn er geen gewonden gevallen. De brandweer heeft bluswerkzaamheden verricht, de Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse om eventueel nog aanwezige explosieven veilig te verwijderen.

Getuigen zagen na de plofkraak een donkere scooter met twee personen wegrijden vanaf het Ecuplein naar het Zwarte Pad, en via het fietspad en de Wijsentkade richting De Alpen. Agenten zochten in de omgeving naar deze personen, maar zij werden niet meer aangetroffen. 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: