woensdag, 7. september 2022 - 14:38 Update: 08-09-2022 9:13

Geen NS-treinen aankomende vrijdag tijdens regionale staking

spoor-leeg-rood-sein
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Aanstaande vrijdag 9 september worden er door de vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV regionale stakingen aangekondigd. NS heeft al aangekondigd geen mogelijkheden te zien om dan NS-treinen te laten rijden. Dit meldt NS woensdag.

'Zien geen mogelijkheid'

'De acties zijn weliswaar regionaal, maar het actiegebied is nu groter en onze treinen en collega’s rijden door heel Nederland. Kijkend naar alle opties en de ervaringen van de vorige stakingsdagen zien we geen mogelijkheid om op een verantwoorde, betrouwbare en veilige manier een dienstregeling te rijden', stelt NS. 

Geen NS treinen aanstaande vrijdag

Dit betekent dat er helaas op vrijdag 9 september de hele dag geen NS-treinen kunnen rijden in Nederland. 'We vinden het buitengewoon vervelend dat reizigers opnieuw zoveel last hebben van de impact van de acties. Te meer omdat NS de vakbonden afgelopen dinsdag een nieuw bod heeft gedaan en heeft uitgenodigd om het gesprek hierover te hervatten', aldus NS. De vakbonden hebben deze uitnodiging inmiddels geaccepteerd. De reisplanner van NS wordt donderdag in de loop van de dag bijgewerkt.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):