vrijdag, 9. september 2022 - 11:23

Dode (20) bij steekpartij in Vlissingen

ambulance-politie-linten
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Vlissingen

Bij een steekpartij in Vlissingen is donderdagavond een 20-jarige inwoner van die plaats overleden. Korte tijd later hield de politie in Middelburg een 16-jarige verdachte aan.

Donderdag 8 september om 22.40 uur komen er bij de hulpdiensten de eerste meldingen binnen van een steekpartij aan het Bellamypark in Vlissingen. Daar is op dat moment een festival gaande. Ter plaatse treft de politie een zwaargewonde man aan. Direct wordt eerste hulp verleend en een traumahelikopter opgeroepen. Deze hulp mag echter niet meer baten en het slachtoffer overlijdt.

De politie krijgt dan van verschillende getuigen te horen dat er aan de steekpartij een conflict vooraf zou zijn gegaan. Getuigen melden dan ook het signalement en de mogelijke identiteit van de verdachte. Die verdachte, een 16-jarige inwoner van Middelburg, wordt kort daarna aangetroffen in Middelburg. Nadat hij eerst aan zijn aanhouding probeert te ontkomen door het op een rennen te zetten, weten agenten hem na een korte achtervolging te voet aan te houden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: