dinsdag, 20. september 2022 - 18:00 Update: 20-09-2022 18:00

Auto botst met hoge snelheid tegen twee geparkeerde bedrijfsbussen

ambulance-C2000
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Tilburg

Maandagmiddag is een 33-jarige Poolse man in Tilburg op de Bredaseweg met hoge snelheid met zijn auto tegen twee geparkeerde bedrijfsbussen van dezelfde firma gebotst. Dit meldt de politie dinsdag.

Ziekenhuis

Eén van die busjes belandde tegen een boom. Hij en de 22-jarige landgenoot die naast hem zat raakten gewond. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder reed kort daarvoor via het fietspad met hoge snelheid weg bij een controle door handhavers.

'Spookauto'

De bestuurder testte bovendien positief op het gebruik van amfetamine.  In de auto is wit poeder aangetroffen.  In het ziekenhuis is bloed afgenomen.  De verdachte beschikt niet over een rijbewijs. De auto, een Renault met Belgisch kenteken, is in beslag genomen omdat deze geen tenaamstelling heeft en kennelijk niet verzekerd is.  De agenten beschrijven dit als een ‘spookauto’, een niet traceerbaar voertuig met buitenlandse kentekenplaten.

Proces-Verbaal

De politie maakt voor deze zaken en voor gevaarlijk rijgedrag proces-verbaal op. De hele weg lag bezaaid met brokstukken. Er is ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Daaruit en uit een getuige verklaring blijkt dat de bestuurder veel te hard moet hebben gereden. Het betreft een 50 km weg. De bestuurder gaf dat ook toe, maar verklaarde dat de remmen niet deden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):