zondag, 2. oktober 2022 - 16:16 Update: 02-10-2022 16:25

Man (49) rijdt na steekincident Middelburg zwaargewond in zijn auto weg

ambulance-handschoen
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Middelburg

Zaterdag is in Middelbrug een 49-jarige man uit Zoetermeer rond 15.20 uur in de wijk Dauwendale zwaargewond geraakt bij een steekincident. Dit meldt de politie zondag.

Verdachte gearresteerd

De politie arresteerde na een zoekactie omstreeks 16.10 uur op de Meanderlaan een 43-jarige man uit Vlissingen als verdachte. 'Hij was onder invloed van alcohol. Het gaat vermoedelijk om een misdrijf in de relationele sfeer', aldus de politie.

Slachtoffer gewond weggereden

Het slachtoffer is kennelijk na het steekincident nog in zijn auto weggereden en op de Roozenburglaan tot stilstand gekomen. Daar werd hij door een voorbijganger opgemerkt die alarm sloeg. De zwaar gewonde man werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Politieonderzoek

Bij de zoekactie werd de verdachte in de achtertuin van een woning gesignaleerd en aangehouden. Medewerkers van de Unit Forensisch Onderzoek hebben ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Rechercheurs hebben een buurtonderzoek gehouden en kijken naar beschikbare camerabeelden. 

Grimmige sfeer

Tijdens het politieonderzoek ontstond even een grimmige sfeer waarbij enkele toeschouwers zich opdringerig gedroegen. Daarbij werd omstreeks 16.15 uur op de Roozenburglaan een 13-jarig meisje aangehouden. Ze had een van de agenten geschopt en gebeten.

Categorie:
Provincie: