zaterdag, 29. oktober 2022 - 15:57

Duo opgepakt voor afpersing en gijzeling 19-jarige vrouw op chaletpark

Foto van vakantiepark | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Wouwse Plantage

In een chaletwoning aan de Schouwenbaan is vrijdagmiddag 28 oktober een 19-jarige vrouw door een 23-jarige man en een 20-jarige vrouw met vuurwapens bedreigd. 'De man en de vrouw zijn in de nacht van vrijdag of zaterdag in diezelfde chaletwoning gearresteerd', zo meldt de politie zaterdag.

Bedreigd en afgeperst

Een 19-jarige vrouw uit Roosendaal had 's middags met een 20-jarige vriendin op het chaletpark afgesproken. Na de ontmoeting ging het tweetal naar een chalet, waar nog een bekende 23-jarige man aanwezig was. 'Plotseling werd de 19-jarige vrouw door dit tweetal met vuurwapens bedreigd en afgeperst', aldus de politie. 

Geld overmaken

Ze moest flinke geldsommen van haar bankrekening overmaken. Ook werd ze gedwongen om bij een geldautomaat cashgeld op te nemen. Hierna werd het slachtoffer op een parkeerplaats uit de auto gezet.

Aanhoudingen

Bij de politie werd vervolgens melding gedaan van het voorval. De officier van justitie gaf toestemming om het tweetal aan te houden. Iets na middernacht werd het tweetal op het chaletpark aangehouden. 

Verhoord

Het gaat om een 23-jarige man uit Roosendaal en een 20-jarige vrouw uit Wouwse Plantage. Bij de aanhouding zijn onder andere een pistool en geld in beslag genomen. Het tweetal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man en de vrouw worden zaterdag verhoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):