maandag, 5. december 2022 - 21:29 Update: 05-12-2022 21:30

Jongen (17) verdacht van brandstichtingen in natuurgebieden De Groote Heide

Heeze

De politie heeft een 17-jarige inwoner van Geldrop verhoord voor zijn betrokkenheid bij een aantal brandstichtingen in natuurgebieden in de omgeving van Heeze, Geldrop en Son afgelopen zomer toen het zo enorm droog was in de provincie. Dit meldt de politie maandag

Grotere branden voorkomen door hulpdiensten

'Gelukkig waren de hulpdiensten er destijds snel bij zodat een grotere brand met grote gevolgen voor mens en natuur kon worden voorkomen', aldus de politie.

Vijf verschillende locaties

Het natuurgebied De Groote Heide bevindt zich tussen de plaatsen Geldrop, Aalst/Waalre en Heeze-Leende. Vanaf 5 juli tot 15 juli afgelopen zomer zijn daar diverse natuurbranden uitgebroken. Opvallend was dat er op 15 juli op vijf verschillende locaties brand was uitgebroken. Deze vijf branden lagen op 70 meter afstand van elkaar langs een zandpad.

Beelden van branden gemaakt

Het viel toen de hulpdiensten op dat vrij snel na het ontstaan van de brand eenzelfde persoon al snel aanwezig was om beelden te maken van de brand. Dit bleek ook uit de beelden die wij op zijn mobiele telefoon konden inzien. Ook had de jongeman een aansteker in zijn bezit en voldeed hij aan een eerdere opgegeven signalement. Tegen de jongen wordt een dossier opgemaakt waarna de officier van justitie zich over de zaak gaat buigen.

Categorie:
Provincie: