zaterdag, 10. december 2022 - 20:15

Verdachten van mishandeling motoragent Den Haag aangehouden

Foto van motoragent in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De politie heeft twee verdachten van mishandeling van een motoragent aangehouden. 'Ze worden ervan verdacht met een groep tijdens rellen na de voetbalwedstrijd Marokko – Spanje op 6 december een motoragent te hebben belaagd en mishandeld', zo meldt de politie zaterdag.

Aangehouden

'De 16-jarige jongen en de 19-jarige man, beiden uit Den Haag, zijn in de ochtend van zaterdag 10 december aangehouden in hun woningen. Het onderzoek naar de andere verdachten gaat door', aldus de politie.

Marokko-België

Na de voetbalwedstrijd Marokko-België afgelopen dinsdag 6 december ontstonden ongeregeldheden in de omgeving van de Vaillantlaan in Den Haag. Een groep van zes personen met gezichtsbedekkende kleding hebben tijdens de ongeregeldheden een motoragent belaagd op de Hobbemastraat, rond 20.15 uur. De motoragent is hierbij ten val gebracht en mishandeld door deze groep. Hierbij liep hij onder andere letsel aan zijn been op.

Drie aanhoudingen

Na onderzoek van de recherche zijn de identiteiten van drie verdachten bekend geworden. Een 18-jarige man uit Den Haag is op dinsdagavond zelf aangehouden op verdenking van openlijk geweld en poging zware mishandeling. Zaterdag 10 december heeft de politie nog twee verdachten aangehouden: een 16-jarige en een 19-jarige jongen, allebei woonachtig in Den Haag. Deze twee verdachten zitten op dit moment nog vast.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: