woensdag, 4. januari 2023 - 11:25 Update: 04-01-2023 11:28

Man aangehouden voor brandstichting in Amsterdam

Man aangehouden voor brandstichting in Amsterdam
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Op dinsdagavond is een brand uitgebroken in een tuin aan de Laanweg in Amsterdam. Deze brand is overgeslagen naar de woning. Uit onderzoek is gebleken dat het meer dan vermoedelijk gaat om brandstichting.

Rond 23.35 uur kregen de hulpdiensten de melding van een uitslaande brand binnen. Ter plaatse zagen de hulpdiensten dat de brand in de tuin woedde, maar dat er ook veel rook uit de woning kwam en de gehele straat blauw stond. De bewoners waren al buiten en één van hen moest door ambulancepersoneel worden aangekeken. Deze bewoner hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat deze en omliggende woningen behoorlijke schade opliepen.

Aanhouding

De politie verrichte onderzoek en kwam daarbij een 31-jarige man uit de gemeente Medemblik op het spoor. De verdachte werd rond 05.00 uur in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hoe de brand exact is ontstaan en wat de rol van de verdachte is, wordt door de politie onderzocht. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):