zondag, 5. februari 2023 - 17:12 Update: 06-02-2023 10:03

Gedetineerden bij ontsnappingspoging Rotterdam opgepakt

gevangenis-prikkeldraad-camera
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Zondagochtend vroeg hebben twee gedetineerden in het Huis van Bewaring van Detentiecentrum (DC) Rotterdam geprobeerd te vluchten. 'Het tweetal werd echter op tijd in de kraag gevat', zo meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zondag.

Detentiecentrum Rotterdam

De mannen, die samen in een tweepersoonscel verbleven, waren erin geslaagd om hun celraam te vernielen en wisten zo buiten hun cel te komen. Met aan elkaar geknoopte lakens lukte het vervolgens om van de eerste verdieping op de binnenplaats te komen. 'Personeelsleden signaleerden de vluchtpoging, waarna alarm werd geslagen. Het personeel kon de mannen toen ze buiten hun cel waren snel in de kraag vatten', aldus de DJI.

In isoleercel geplaatst

Beide gedetineerden zijn in afwachting van een overplaatsing naar een andere penitentiaire inrichting in een isoleercel geplaatst. Omdat de ontvluchtingspoging plaats vond in de vroege uren en de situatie inmiddels weer onder controle was, kon het reguliere dagprogramma voor de overige gedetineerden en vreemdelingen die in DC Rotterdam verblijven later op de ochtend gewoon doorgang vinden.

Onderzoek DJI

Zoals gebruikelijk bij dergelijke incidenten stelt de DJI een intern onderzoek in naar de gebeurtenissen om te bepalen of er wellicht zaken of procedures aangepast of aangescherpt moeten worden.

Categorie:
Provincie: