zaterdag, 4. maart 2023 - 17:19 Update: 04-03-2023 21:06

Dood in water gevonden baby Lekkerkerk is meisje, zorgen om de moeder

Foto van forensisch onderzoek bij water | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Lekkerkerk

De baby die afgelopen vrijdag dood werd aangetroffen in het water bij de Schuwacht in Lekkerkerk betreft een meisje. Dit meldt de politie zaterdagmiddag.

Drijvend in een tas

'Vrijdagmiddag werd de baby rond 13.00 door een voorbijganger drijvend in een tas in de Lek aangetroffen', aldus de politie. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek en roept mensen die meer informatie hebben op om zich te melden als getuige.

Forensisch onderzoek

De melder trof de overleden baby aan drijvend in een tas in het water. Meerdere hulpdiensten gingen direct naar de locatie toe en hebben het lichaam van het gevonden kindje veiliggesteld voor onderzoek. De omgeving werd afgezet en forensische specialisten startten een uitgebreid sporenonderzoek. Het stoffelijk overschot van het kindje wordt uitgebreid onderzocht. 

Meisje

Uit het eerste onderzoek blijkt dat het gaat om een meisje. De politie sluit niet uit dat het kindje op een andere locatie aan De Lek in het water is achtergelaten. Ook aan mensen uit de verdere omgeving van de Lek die informatie hebben die bij kan dragen aan het onderzoek vraagt de politie om contact op te nemen.

Uw informatie helpt het onderzoek

Het onderzoeksteam probeert te achterhalen wie de baby is, wat er met het kindje gebeurd is en wat de oorzaak van haar overlijden is. Ook maakt de politie zich zorgen of de moeder wel medische zorg heeft gekregen. Weet u hier meer over? Of heeft u iets gezien of gehoord in de omgeving van de Lek in de dagen voorafgaand aan vrijdag 3 maart? Bel dan de politie op 0900 8844. U kunt ook anoniem informatie delen via 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Beelden

Ook als u beelden heeft van de omgeving in de dagen/week aanloop naar 3 maart, wilde politie deze beelden graag in bezit krijgen voor verder onderzoek. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):