vrijdag, 10. maart 2023 - 18:58

Steekincident in lobby van hotel

ambulance-politie-linten
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam

Een 32-jarige toerist is donderdagavond het slachtoffer geworden van een steekincident. Dit gebeurde in de lobby van een hotel aan het Stationsplein, tegenover het Centraal Station in het centrum van Amsterdam. Het slachtoffer was daar, samen met een groep vrienden, toen een man hem aanviel met een mes. De toerist is met meerdere steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is aanspreekbaar en verkeert buiten levensgevaar.

Rond 23.15 uur keeg de meldkamer de melding dat een man met een mes een persoon zou hebben neergestoken in een hotel. In de directe omgeving van dat hotel kregen politieagenten de verdachte in het vizier. De toegesnelde agenten probeerde hem onder controle te brengen. Ze voelden zich hierbij genoodzaakt hun stroomstootwapens en dienstwapens te gebruiken en (waarschuwings)schoten te lossen. Uiteindelijk maakten tientallen politiemensen een einde aan deze heftige en chaotische situatie. 

Verdachte

De verdachte is een 28-jarige Duitse man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De recherche doet onderzoek naar het steekincident en het mogelijke motief van de verdachte. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat het slachtoffer en de verdachte elkaar vermoedelijk niet kenden.

Onderzoek

De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie doet intern onderzoek naar het handelen van de politiemensen, waaronder de rechtmatigheid van het schieten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):