maandag, 27. maart 2023 - 16:05

Man (47) aangehouden na woonwagenbrand met meerdere gewonden

ambulance-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Bergen op Zoom

Bij een fikse brand bij een woonwagen aan de Calandweg in Bergen op Zoom zijn zondagavond vier personen gewond geraakt. Dit meldt de politie maandag.

Man (47) aangehouden

'Agenten hielden op de locatie een 47-jarige man uit Bergen op Zoom aan. Hij wordt verdacht van brandstichting. We houden rekening met een conflict in de relationele sfeer', aldus de politie.

Fikse brand

Even na 18.30 uur ontvingen de hulpdiensten een melding van een fikse brand op de eerdergenoemde locatie. In de omgeving waren flinke rookpluimen te zien. Bij aankomst bleek de woonwagen volledig in brand te staan. 

Verwondingen

Vier personen, waaronder twee bewoners, liepen door de uitslaande brand verwondingen op en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Een 73-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats raakte zwaargewond. De politie vermoed brandstichting en hield op de locatie een 47-jarige man aan als verdachte. 

Verdachte zelf ook zwaargewond

Ook hij raakte door de brand zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche gaat met hem in verhoor zodra dit mogelijk is. De woning kan door de brand als verloren worden beschouwd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: