vrijdag, 21. april 2023 - 16:23 Update: 21-04-2023 19:39

Advocaat Inez Weski aangehouden door de politie in opdracht van het OM

rechtbank-bunker-camera
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Rotterdam/Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag advocaat Inez Weski laten aanhouden door de politie. Dit meldt de Telegraaf vrijdagmiddag.

'Informatie doorgespeeld'

Bronnen dicht bij het onderzoek zouden tegenover de Telegraaf hebben bevestigd dat het OM Weski, die advocaat is van Ridouan Taghi, er van verdenkt informatie te hebben doorgespeeld.

Onderzoek naar rol Weski

Na een onderzoek van Justitie naar de mogelijke rol van Weski bij het doorspelen van informatie door Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) naar de buitenwereld, is besloten om Weski aan te houden om haar te kunnen verhoren.

Update 17.10 uur: OM bevestigt berichtgeving

Het OM heeft vrijdagmiddag bevestigd dat er een advocaat is aangehouden zonder daarbij te benoemen dat het om Weski gaat. 'In opdracht van het Landelijk Parket van het OM heeft de Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid vrijdag een advocaat aangehouden, die wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, die bezig is met internationale drugshandel en witwassen. Daarnaast wordt de advocaat verdacht van het schenden van geheimen', zo valt te lezen in de verklaring die zojuist door het OM is gepubliceerd.

'Desgevraagd'

'Het OM brengt dit persbericht desgevraagd uit naar aanleiding van publicaties over de aanhouding van de advocaat in de media. De advocaat wordt verdacht van misbruik van haar positie door berichten van de criminele organisatie van en aan haar gedetineerde cliënt door te geven. De verdenkingen tegen de advocaat zijn in de zomer van 2022 ontstaan toen een update beschikbaar kwam met ontsleutelde berichten van SkyECC', zo schrijft het OM in de verklaring.

Kantoor en woning doorzocht 

'Onder leiding van de rechter-commissaris zijn vrijdag het kantoor in Rotterdam en de woning van de advocaat doorzocht. Daarbij was ook de deken van de orde van advocaten in Rotterdam aanwezig. De advocaat zit in alle beperkingen', aldus het OM.

Categorie:
Provincie: