maandag, 22. mei 2023 - 17:25 Update: 22-05-2023 17:35

Voorbijganger tipt politie: Grote partij drugsafval in natuur gedumpt

jerrycans-drugs
Foto: Politie
Achtmaal

In het Brabantse Achtmaal is in de nacht van zondag op maandag door een voorbijganger in een bosperceel aan de Roosendaalsebaan een grote partij jerrycans aangetroffen. 'Het gaat vermoedelijk om afval van een drugslab. De politie stelt een onderzoek in en roept mensen die afgelopen nacht iets verdachts in die omgeving hebben gezien op om contact op te nemen via 0900-8844', zo meldt de politie maandag.

Drugsafval

De voorbijganger belde maandag omstreeks 03.30 uur dat hij circa 20 blauwe jerrycans in een sloot zag liggen. Politie en brandweer zijn ter plaatse gegaan. 'Zij troffen een grote partij, ruim 380 jerrycans aan', aldus de politie. Een groot deel van de 20 liter jerrycans was leeg of bevatte slechts restanten van chemicaliĆ«n, Enkele jerrycans die in een sloot lagen lekten. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt het afval op.  De politie doet (buurt) onderzoek en kijkt of er wellicht relevante camerabeelden zijn opgenomen.

Meer dumpingen

Het is al de 31e dumping dit jaar in de eenheid Zeeland-West-Brabant, terwijl in 2022 in totaal 21 dumpingen in dit gebied werden ontdekt. Dit jaar zijn er in deze eenheid al negen drugslabs ontmanteld, in 2022 waren dat er in het gehele jaar 14.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):