zaterdag, 24. juni 2023 - 19:46 Update: 25-06-2023 12:11

Automobilist (41) vanaf motor doodgeschoten in Den Haag

afzetting-agenten
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Den Haag

Vrijdagavond is in Den Haag rond 20.40 uur een 41-jarige man uit Den Haag doodgeschoten. Dit meldt de politie zaterdag.

Verdachten op motor niet achterhaald

De politie startte direct een groot onderzoek. 'Meerdere eenheden werden ingezet om de daders te vinden. Ondanks de massale inzet konden de verdachten niet worden achterhaald', aldus de politie.

Motor

Het slachtoffer reed in zijn lichtblauwe Renault Twingo in de Wenckebachstraat vlakbij de kruising met de Noordpolderkade, toen hij van dichtbij werd neergeschoten. Dit gebeurde door vermoedelijk twee personen die op een motor reden. 

Verdachten op motor gevlucht

De motor is daarna gevlucht in een vooralsnog onbekende richting. Ondanks de inzet van meerdere hulpdiensten die binnen enkele minuten al ter plaatse waren, mocht reanimatie niet meer baten. Er is vervolgens een plaats delict gemaakt en rechercheurs hebben de hele nacht onderzoek gedaan.  

TGO

Naar aanleiding van het schietincident is onder leiding van de officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. De politie onderzoekt verschillende scenario’s.

Twee verdachten

Uit het eerste onderzoek blijkt dat er in ieder geval sprake moet zijn geweest van twee personen. Getuigen maakten melding van een wegrijdende motorfiets waarop twee opzittenden zaten die mogelijk iets met de zaak te maken kunnen hebben.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):